אוכלים נכון גם בפסח

חגים, תזונה

אחת הקושיות שכל שנה מנסים לפצח בתקופת פסח, איך השנה ממוצע העלייה בישראל לא יהיה כ 2 ק”ג.
רב הכתבות סביב פסח יסבירו כמה קלוריות מתחבאות במצה וקניידעלך,
וכמה צריך להיזהר מהאוכל שהינו חלק משמחת החג.
ידע אכן חשוב, על מנת לצלוח את מטעמי החג בשלום.
אבל השאלה האם ה “ידע” לא מעורר את ה”יאוש שאין ברירה, זה מה יש”
וכך מונע מכל אחד מאתנו לבצע בחירות מושכלות ללא רגשות אשם.

איך עושים זאת?

  1. אוכלי “קטניות” בימי חוה”מ בקלות יכולים להמיר מצה אחת ב 3 פריכיות אורז.
  2. לחובבי המצה ברייד, מראש הכינו כמות על פי היחס מצה וביצה לכל סועד.
  3. קניידלך= חצי פרוסת לחם, מומלץ לא להגיש יותר מ 2 כדורים בצלחת מרק.
  4. להרבות בירקות בכל ארוחה, זה הזמן להתנסות במתכונים חדשים של ירקות/סלטים חדשים.
  5. למצוא בכל ארוחה את הנקודה שבה תחושת השובע מתריעה בפנינו-
    אני שבע, תודה“. מומלץ לעצור לפני תחושת המלאות והכובד.
    גם מי שפספס בארוחה אחת, בארוחה הבאה להיזכר בתחושות האי נעימות שנגרמו מאכילה “עודפת”. (כובד/נפיחות/קושי בתזוזה/עייפות ועוד).
    הגוף שלנו “לא משקר” אנחנו צריכים להקשיב לו.
  6. פעילות גופנית מומלצת גם בימי החג, פנו לעצמכם מידי יום לפחות כ 30 דקות הליכה מתונה ואם מתאפשר שמרו על שגרת אימונים אופיינית לכם.
  7. הכל או לא כלום“, אחת הסיבות “כישלון הדיאטות”. לא צריך להיות בשליטה 100% על מנת להצליח לנהל משקל “תקין”, חשוב ל”שבור” את קו המחשבה שאם חרגנו בליל הסדר אז “כל פסח נהרס”.

מצורף מתכון פשוט ל “דקיקיות שקדים” (40 עוגיות)- מי אמר “עוגיות בוטנים?!”

מצרכים:

2 חלבונים
100 גר’ אבקת סוכר
300 גר’ שקדים מולבנים פרוסים
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מערבבים יחד (אין צורך להקציף) את החלבונים, סוכר, תמצית הוניל.
מוסיפים את השקדים, ממשיכים לערבב.
מעבירים עם כפית לתבנית אפייה, על גבי נייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות ל 20-25 דקות, עד להזהבה.
להוציא מהתנור לצינון מלא.
2 “דקיקיות”=1 עוגית יין
3 “דקיקיות”= 1 עוגיית בוטנים

בברכת חג אביב שמח, מחשבה בריאה מקדמת אכילה מודעת.
הודיה כהן דיאטנית קלינית מהקטנים לגדולים

050-9011643

hodaya.cohen8@gmail.com

Related Posts

תפריט
חג פסח כשר ושמח לכולם! - שיעורים בחג
Click Me
close-image